tiistai 27. elokuuta 2013

Projektityökaluja

Teen kaverin kanssa pientä väliprojektia apuväliseistä. Löysin toisen kaverin suosituksesta mukavan projektityökalun, joka toimii kuin keltsilaput. Sen nimi on Trello, ja eilen otin sen käyttöön. Keltsilappuja näissä hommissa kuluu, niillä on kätevä organisoida ajatuksia, ryhmitellä, purkaa ja järjestellä. Trello toimii samalla ajatuksella: siinä voi tehdä listoja, joihin saa tekstilaatikoita. Noita laatikoita (keltsinkorvikkeita) voi mukavasti hiirellä siirrellä paikasta toiseen, lisäillä ja siirtää näkyvistä.  Niihin voi sitten kirjoitella tehtävät, aikataulut, ideat tai kauppalistan, mitä nyt tarvitseekin. Käyttöönotto oli aika helppoa. Ensin tietysti vähän hakemista, mutta nopeasti pääsin tekemiseen kiinni. Hyvin suunniteltu palvelu, eikä peruskäyttö maksa mitään.

Muutamaa projektinhallintaohjelmaa on tullut kokeiltua. Monet niisät olivat kaoottisia, epäkäytettäviä, kankeita ja hankalia opetella. Varsinkin opiskeluaikana oli varsinainen riesa eri järjestelmistä, kun joka projektissa ja kurssilla oli oma hallintatyökalu, infokanava, tiedotusväylä ja muistiinpanojako. Lopputulos oli järkyttävä kaaos. Tieto kulki lopulta kuitenkin ihmisten välillä kahvipöytäkeskusteluissa ja käytävillä huudellen. Jos ei sattunut olemaan samassa kaffepöydässä, jäi tieto niihin sirpaleisiin, joita omiin silmiin oli sattunut. Lisäksi joka järjestelmään oli omat salasanansa, joiden vaatimukset olivat sen verran ristiriitaiset, että samoja ei voinut käyttää. Lopputulos ei toiminut.

Kilpailu ja vaihtoehtojen tarjoaminen on oikein hyvä asia, mutta joskus kiukuttaa, kun ei ole sitä yhtä järjestelmää, jota voisi käyttää kaikkialla. Monopoli vai laaja kilpailu? Samaa mietin ohjelmistojen kanssa, onko parempi se, mikä on graafisella puolella, eli yksi ohjelmantuottaja (Adobe), vai 3D-puolen laaja kilpailu? Graafisen alan ohjelmista tietää, että kun nuo osaa, niin pärjää ja hinta on parin tonnin luokkaa. 3D-puolella hinnassa on yksi numero enemmän, eikä yhteensopivuudesta muiden kanssa voi olla varma. Opettelet yhden ohjelman ja sitten toisen ja kolmannen… Toki niissä on yhtäläisyyksiä, mutta silti. Ei ole valmis tämäkään maailma, vaikka aika hyvä onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti