keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Power Pointia graafikoille

Terveisiä Power Point -kurssilta. Viikko sitten olin kertaamassa perusteita, tänään jatkokurssilla. Tiedän, tiedän; Microsoftin ohjelmistoista tulee näppylöitä sormenpäihin. En edelleenkään ole PP-fani, mutta kyllähän se on aika helppo ohjelma muiden alojen asiantuntijoille, myyjille ja muille ei-graafikoille saada aikaan toimiva diaesitys tai messumateriaali screenille pyörimään. Sen tehtävän, mihin se on suunniteltu, ohjelma täyttää oikein hyvin.

Mihin sitten graafikko tarvitsee Power Pointia? Itse olen tarvinnut sitä silloin tällöin, kun asiakkaat haluavat työpohjia tai esitysmeteriaaleja valmiiksi tehtyinä. Valmiita esityksiä varten olen useimmin ehdottanut, että se tehtäisiin pdf-muotoon, jota voidaan myös käyttää kätevästi eistysmateriaalina, mutta jonka luomisessa ei ole samanlaisia rajoitteita kuin Power Pointissa. Ongelmana on useimmiten se, että esityksiä pitäisi voida muokata asiakkaan toimesta.

Power Pointista saadaan ihan kelpo esitys. Valmiit työpohjat ovat helppoja teitä. Suurin ongelma on usein käyttäjän hinku lisätä liikaa tavaraa yhdelle kalvolle, joko liikaa tekstiä tai liikaa tehosteita. Jos yrityksessä maltetaan antaa työpohjien teko ammattitaitoiselle, kyseisen ohjelman tuntevalle graafikolle, saadaan helposti muokattavat, käyttökelpoiset ja yhtenäiset kalvomateriaalit koko yrityksen käyttöön. Jos vielä henkilöstö malttaisi opetella ohjelman käyttöä ja malttaisi olla lisäämättä liikoja omia tehosteita, ollaan jo aika pitkällä. Ohjelman oppii kyllä nopeasti, mutta hieman pitää varata aikaa ja vaivaa aiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti